فردانی: زیرساخت‌ فنی پیش‌نیاز نقشه راه شهر هوشمند است

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی گفت: محور الزامات مدیریتی و زیرساخت‌ فنی در شهر هوشمند پیش‌نیاز ابعاد فضای ارایه خدمات شهری است که اگر نباشد یا به‌درستی محقق نشود با چالش روبه‌رو خواهیم شد. 

به گزارش خبرنگار فن‌نما، سعید فردانی در نشست کمیته شهر هوشمند دومین نمایشگاه ملی فناوری و نوآوری با بیان اینکه هوشمندسازی و استفاده کاربردی و راهبردی از فناوری اطلاعات یکی از اولویت‌های مدیریت شهری اصفهان است، اظهار کرد: رویدادهای فضای فناوری در جهان با سرعت زیادی در حال توسعه است، لذا موازی با تغییرات و تکنولوژی نوین باید به سمت پویایی در جهت پیشرفت حرکت کنیم. 

وی الزامات مدیریتی، زیرساخت فنی و ارایه خدمات شهروند محور را سه مؤلفه حائز اهمیت نقشه راه شهر هوشمند دانست و افزود: تحقیقات نشان می‌دهد اگر دیدگاه متناسب و مناسب به حوزه الزامات مدیریتی و زیرساخت‌های فنی نداشته باشیم در مباحث فضای خدمات شهری دچار چالش خواهیم شد، بنابراین شرکت‌های فناور می‌توانند در حوزه‌های متعدد به‌ویژه زیرساخت‌های فنی نقش مؤثری داشته باشند. 

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان با اشاره به مباحث حوزه هوشمندسازی تصریح کرد: ابعاد دارای شبکه ارتباطی، سامانه و داده است و شهرهای هوشمند در ایران در سطح خدمات ترجمه می‌شوند، بنابراین الزامات و زیرساخت، پیش‌نیاز خدمات هوشمند است. 

وی گفت: الزامات مدیریتی شهر هوشمند را باید مطابق با بررسی قوانین بالادستی، ارزیابی و سیاست‌گذاری، فرهنگ‌سازی، شبکه‌سازی و اکوسیستم هوشمندسازی، ایجاد یکپارچگی و مدیریت تعارضات در سطوح مختلف اجرایی کنیم. 

اهمیت شبکه‌سازی در اکوسیستم فناوری 

فردانی پیرامون اینکه ارزیابی و سیاست‌گذاری در الزامات مدیریتی شهر هوشمند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اظهار کرد: در این مسیر تصویب دستورالعمل‌های فنی و اجرایی، تصویب بودجه متناسب با راهبرد هوشمندسازی، جذب و حفظ استعدادها که بروز و ظهور آن در سطح شهر بسیار قابل شهود است را باید دنبال کنیم. 

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی آموزش، آگاهی و همکاری در جامعه، توانمندسازی و آماده‌سازی برای تغییر در سازمان را لازمه فرهنگ‌سازی در الزامات مدیریت هوشمندسازی شهری مطرح کرد و افزود: پویایی و فعالیت دانشگاه‌ و مراکز علمی، بخش خصوصی و گروه‌های دانش در امور شبکه‌سازی و اکوسیستم هوشمندسازی بسیار مهم است. 

وی شبکه‌سازی در اکوسیستم فناوری در شهر، استان و کشور را مهم برشمرد و تصریح کرد: ایجاد یکپارچگی و مدیریت تعارضات در سطوح مختلف در گرو مباحث ویژه‌ای از جمله نگرش، ساختار، فرآیند و زیرساخت‌ متناسب و مناسب شهر هوشمند است. 

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان گفت: تحقق شهر هوشمند نیازمند زیرساخت‌های فنی با اقتضائات امنیت و یکپارچگی است تا طی اصلاح و ارتقای شبکه، اصلاح و توسعه نرم‌افزارها، طراحی و راه‌اندازی زیرساخت‌های تحول‌آفرین با اجماع الزامات مدیریتی شهر هوشمند اجرایی شود. 

وی ادامه داد: مشخص شدن تعاریف و مؤلفه‌های موثر مراکز داده، شبکه ارتباطی و شبکه محلی، وب‌پایه و موبایل پایه، متاورس (واقعیت افزوده و مجازی دوقلوی دیجیتال)بلاکچین و هوش مصنوعی در راستای تامین زیرساخت‌های فنی شهر هوشمند امری ضروری است. 

فردانی با بیان اینکه لازم است ارایه خدمات شهر هوشمند در سه بخش خدمات سازمانی الکترونیک، موضوعات شهری، حمل‌ونقل و فناوری‌های تحول‌آفرین مورد توجه قرار گیرد، تاکید کرد: خدمات سازمانی هوشمند باید در فرآیند ویژه ارباب رجوع، بین سازمانی، پیمانکاران، کارمندان، شهروندان و گردشگران با محوریت الکترونیکی شدن خدمات، ضریب نفوذ و معیار یکپارچگی خدمات الکترونیکی، ملاک هوشمند شدن خدمات و کاهش نیروی انسانی پیگیری شود. 

وی افزود: ساختار موضوعات شهری هوشمند باید در حیطه سرویس‌های برخط؛ شبکه، داده، حسگرها، ‎عملگرها و هوش مصنوعی با توجه به فرآیندهای پارکینگ، مسیریابی، نظارت تصویری، اعلان صوتی، جمع‌آوری پسماند، مدیریت خودروهای خدماتی، هوشمندسازی ساختمان‌های اداری و آبیاری فضای سبز هوشمند که بروز و ظهور آن در سطح شهر است را دنبال کنیم. 

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان اضافه کرد: میزان پوشش شبکه، تعداد شی هوشمند یکپارچه، تعداد سنسور استفاده شده و میزان کاهش نیروی انسانی در پروسه ارایه خدمات در شهر هوشمند مهم است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *